Contoh Pidato Bahasa Jawa Tentang Kebersihan

Menjaga kebersihan merupakan sebagian dari iman, hal tersebut rasanya perlu juga kita terapkan di lingkungan sekolah. Lewat contoh pidato bahasa jawa berikut ini, saya akan menjelaskan pentingnya menjaga kebersihan di lingkungan sekolah. Nah, bagi anda yang sedang mencari contoh pidato perpisahan, silahkan anda mengunjungi daftar isi blog ini. Langsung saja, ini dia contoh pidato bahasa jawa tentang kesehatan

Assalamu'alaikum Wr. Wb.

Pisanan kabeh, supaya kita ndedonga syukur ing ngarsane Gusti Allah moho kuwoso, kanggo pangestune lan hadiah kita kabeh bisa njaluk bebarengan iki esuk panas ing becik kesehatan. Ing wusana aku bakal menehi sesorah ing " Tetep lingkungan sekolah ."

Kita kudu ngerti yen lingkungan iku panggonan kanggo kabeh jalmo urip hidup. Oleh Mulane kita kudu njaga lingkungan kita supaya kita bisa manggon mulyo. Salah siji cara kanggo ngreksa lingkungan iku tetep dadi resik. Tetep lingkungan bisa diwiwiti saka cilik iku, nanging kadhangkala iku angel banget kanggo kita apa. Conto sing mbuwang sampah ing panggonan. Sakniki ing kesadaran kanggo njaga cleanliness antara kita minangka mahasiswa banget kurang . Kang menehi kritik saka kita lingkungan sekolah ana sing isih strewn uwuh, plastik sampah salah siji pangan - ombenan, utawa kertas. Sanadyan tong sampah sing kasedhiya cukup sekolah. Around saben sudhut ana sekolah Trash, kelas ing ana uwuh . Nanging, lack kesadaran kita mbuwang sampah ing Panggonan minangka wangun saka ngramut ing cleanliness kita lingkungan sekolah.
Saliyane mbuwang sampah ing Panggonan , kita uga bisa mbukak minangka picket kelas aksi tetep lingkungan ing sekolah . Njaluk digunakake kanggo Ngurutake sampah miturut klompok sadurunge kang sijine menyang Trash.
Jinis sampah bisa dipérang dadi telu:

1. Udan uwuh punika biodegradable uwuh lan rot,
tuladha ; leftover pangan, sayuran lan woh-wohan , Taman sampah lan pawon sampah.
2. Garing uwuh punika uwuh sing ora bisa rot lan decompose alami ,
contone: kertas , karton, plastik , tekstil , karet, kaca, komplong, etc
3 Uwuh B3 ( bahaya & Beracun-free Bahan ) sing reaktif lan beracun sampah sing akeh nuwuhake bebaya kasarasan lan gesang organisme kayata: batre , Paint , obat omo , rumah sakit Trash, etc.

Nanging biasa uwuh diwenehake mung 2 jinis, yaiku udan sampah lan garing sampah . Ing pungkasan misahake saka udan sampah lan garing sampah lagi boroske nalika dibuwak sijine maneh bebarengan. Mulane kudu kerjasama antarane pemerintah lan sekolah kanggo mbucal teles lan garing sampah supaya ngurangi polusi lingkungan.

Saliyane kang dianjurake kanggo tetanduran potong , pharmasi manggon , kembang , supaya kita sekolah katon ayu , decorated rapi karo greenery lingkungan . Nanging ing Saliyane ngarsane saka greenery ing sekolah supaya program nganggo lancar , kita ngirim melu ing tingkat pengawetan lan pangopènan lan kesehatan.

Lan sekolah kesehatan penting ing sekolah WC . Asring kita temokake ing sekolah paling saka mahasiswa sing ora disiplin ing nggunakake sekolah jedhing . Nelpon reged sekolah jedhing nyebabake mahasiswa sing Panjenengan ora njaga lavatory sekolah, WC Akibate efek mambu ing lingkungan sekolah.

Sadurunge aku nutup iku, kesimpulan carane nggawe lingkungan sekolah resik lan sehat bisa rampung karo picket kelas , mbuwang sampah ing Panggonan , nyediakake a sampah garing lan teles sampah, kesehatan kayata disegerne maneh jedhing resik sawise nggunakake jamban, ora carelessly discard bantalan lan ikutsertaan siswa ing Greening . " cleanliness separo saka iman " karo iki, Mugi Pendhaftaran kanca temen maujud pentinge care lan Hygiene.

Kuwi ing wicara aku bisa ngomong iku, sori yen ana kasalahan ing tembung ngandika. Aku pitutur matur nuwun kanggo manungsa waé. WALLAAHUL MUWAFFIQ, ILAA AQWAMITH THARIIQ, WASSALAAMU'ALAIKUM WARAHMATULLAAHI WA BARAKAATUH.
Contoh Pidato Bahasa Jawa Tentang Kebersihan Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Tri Ajeng
Posted by: Tri Ajeng
pidatu.blogspot.com Updated at : Sabtu, April 19, 2014